Ανακαλύψτε την Άνδρο

 • Μουσεία – Αρχαιολογικοί χώροι

  Μουσεία – Αρχαιολογικοί χώροι

  Ως νησί του Πολιτισμού και της Τέχνης έχει χαρακτηρισθεί η Άνδρος. Και όχι άδικα. Φωτεινά πνεύματα που διέπρεψαν στα γράμματα και τις τέχνες ήταν Ανδριώτες, με κορυφαίο βέβαια τον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο. Πλούσια είναι και η σύγχρονη πολιτιστική παράδοση της Άνδρου, καθώς ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί αρκετά μουσεία και ιδρύματα, ενώ κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

  Περισσότερα

 • Παραλίες

  Παραλίες

  H Άνδρος έχει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παραλίες για οικογένειες, πλήρως οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες, αλλά και παραλίες απομονωμένες. Παραλίες με κρύα (έως κρυστάλλινα) νερά και άλλες, αρκετά πιο ζεστές. Παραλίες με πλούσια άμμο, αλλά και βότσαλα και βράχια για όσους λατρεύουν το ψάρεμα. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τις 28 σημαντικότερες παραλίες του νησιού.

  Περισσότερα

 • Θρησκευτικός τουρισμός

  Θρησκευτικός τουρισμός

  Κόρθι, Χώρα, Μπατσί, Γαύριο, γεωγραφικά στίγματα, αναφορές σε φυσικές ομορφιές, ευωχίες και ευζωία. Τα εύφορα λιβάδια της πανέμορφης Άνδρου, είναι φυτεμένα με πορτοκαλιές, λεμονιές, κιτριές, μουριές, τζιτζιφιές, ροδιές, συκιές, εκλεκτά κρεμμύδια και τα ταπεινά, γαλλοφερμένα λάχανα Σιάμ. Το νησί παράγει λάδι, κρασί και χωνευτικά ηδύποτα από εσπεριδοειδή. Παλιότερα καλλιεργούσαν κριθάρι και σιτάρι ποιότητας, με 165 παραγωγικούς νερόμυλους.

  Περισσότερα

 • Τοπικά εδέσματα

  Τοπικά εδέσματα

  Η Άνδρος φημίζεται για την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της. Ιδιαίτερα διάσημα είναι η φρουτάλια ( ομελέτα με λουκάνικα ), τα γλυκά καλσούνια ( με μέλι, καρύδι και κουκουνάρι ) και τα πατσιτσάκια ( ψημένη αμυγδαλόψιχα ). Υπάρχουν εξαιρετικά ντόπια κρέατα και τυριά, ενώ γυναικείοι σύλλογοι φτιάχνουν ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού και λικέρ.

  Περισσότερα

 • Περιπατητικός τουρισμός

  Περιπατητικός τουρισμός

  Ο περιπατητικός τουρισμός, απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών, ο οποίος συνδέεται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού.

  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Μια χρήσιμη σελίδα για γονείς και ταξίδια μαζί με παιδιά Τrekking Αndros - Εναλλακτικός τουρισμός στην Άνδρο CYCLADES TICKETS LOGO